ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΥΓΕΙΑΦΙΛΟΖΩΙΚΑ

Έντομο ακίνδυνο για τους ανθρώπους, επικίνδυνο για τα σκυλιά

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τις βόλτες που πραγματοποιούμε παρέα με τον αγαπημένο μας σκύλο. Ο σκύλος μας μπορεί να έρθει σε επαφή με έντομα, πολύ επικίνδυνα για την υγεία του. Μπορεί εμάς τους ανθρώπους να μη μας επηρεάζουν, όμως για τα σκυλάκια μας κρύβονται τεράστιοι κίνδυνοι.

Έντομο τοξικό και επικίνδυνο για τους σκύλους

Τους ζεστούς μήνες παρατηρούνται πολλές κάμπιες, ειδικά σε πάρκα, αυλές, σημεία με πεύκα. Η επαφή μιας κάμπιας με το δέρμα μας, μπορεί να προκαλέσει αρκετές αλλεργίες, εξαιτίας μικρών τοξινών που απελευθερώνονται κατά την επαφή. Το ίδιο μπορεί να πάθει και ο σκύλος μας, για αυτό και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τα έντομα της Άνοιξης…

Κάμπια: Tοξική και επικίνδυνη για τους σκύλους

Οι τρίχες που έχουν στο σώμα τους αυτά τα μικρά έντομα, απελευθερώνουν μία τοξική ουσία. Εάν το σκυλάκι μας έρθει σε επαφή με μία κάμπια ή με τρίχες της που έχουν πέσει στο έδαφος, θα αρχίσει μία αλλεργία, η οποία είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί.

Μόλις ο σκύλος γλύψει το σημείο που ακούμπησε η κάμπια, οι ουσίες αυτές θα μεταφερθούν στο στόμα του. Είναι πολύ πιθανό να πρηστεί η γλώσσα του, ενώ δεν αποκλείονται και αναπνευστικά συμπτώματα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο σκύλος μας έρθει σε επαφή με έντομα, όπως είναι η κάμπια, πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στον κτηνίατρο.

Καλό θα ήταν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, να μην πηγαίνουμε βόλτες τους ανοιξιάτικους μήνες, σε σημεία που υπάρχουν πεύκα και ουρές από κάμπιες. Να είστε πάντοτε σε επικοινωνία με τον κτηνίατρό σας.

ΠΗΓΗ: mypet

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button